Milujete víkendové pečenie a ešte aj čokoládu? Tak potom je tento článok práve pre vás 🙂 … zhrnula som pre vás svoje najobľúbenejšie čokoládové recepty, tak aby si každý z vás mohol nájsť tú svoju … každá je úplne iná, ale predsa ich jedno spája – veľa čokolády a kakaa 🙂
Pamätáte si na starú dobrú klasiku – banán v čokoláde? Keď som bola malá, bola to tá najväčšia dobrota na svete … k tomu piškóty a šľahačka a nič viac mi nechýbalo ku šťastiu 🙂 … trošku som sa vrátila do detstva, skombinovala banán, čokoládu, vynechala piškótu (pripravila som si svoju vlastnú – piškótové cesto) a ako to už ja milujem okyslila som to troškou lesného ovocia a vznikla z toho táto doslova čokoládová bomba 🙂 Vyskúšajte, deti ju budú milovať a vy si zamaškrtíte ako keď ste boli malí 🙂
Receptík nájdet tu: Čokoládová bomba s čoko-bánánovým krémom
Ak však milujete keď vám chrumká pod zubami, tak jednoznačne musíte skúsiť túto čoko-tortičku s chrumkavým prekvapením vo vnútri … nebudem tu tajnostkáriť, sú v nej ukryté burizóny, mandle, arašidy a veľa čokolády 🙂 … táto chrumkavá vrstva mi tak trochu pripomína tyčinky Snickers, akurát, že presne viete čo tam máte a navyše k tomu ešte vrstvu malinového pyré, neskutočného tvarohovo-čokoládového krému a bezlepkový korpus … jednoducho táto torta má všetko – je šťavnatá, chrumkavá, krémová a tak neskutočne čokoládová 🙂 Tak neváhajte, čím skôr urobíte, tým skôr ju zjete 🙂
Detailný popis receptu nájdete tu: Čokoládová torta s malinovým pyré a chrumkavým prekvapením
A mám tu niečo aj pre kávoholikov – čoko tortičku s kávovým sirupom 🙂 … ja síce kávu nepijem, ale v koláčoch ju môžem, ba priam až musím 🙂 … tu som na to však išla trochu jemne a kávový sirup len tak jemne dotvára plnú chuť korpusu, ktorá je výsledkom mierneho zaexperimentovania – do cesta som pridala kyslé/acidofilné mlieko … a prečo? Lebo obsahuje cenné baktérie Lactobacillus acidophilus a aj preto, že ho milujem … robím aj kváskový chlebík s acidofilným mliekom a je to ten najlepší chlebík na svete a vydrží dlhšie čertvý a mäkkučký … a toi isté platí aj pre túto tortu … čo však asi nebude tento prípad, lebo si nemyslím, že by vám tak dlho vydržala nezjedená … a taká moja malá vychytávka, ak sa nechcete veľmi „brbľať“ so zdobením a pritom dosiahnuť krásny efekt, tak vyskúšajte tento „lyžičkový štýl“ – je neskutočne efektný a pritom jednoduchý 🙂
Viac info nájdete tu: Čoko torta s kávovým sirupom
Do zkočokolávania priatelia 🙂