Nebola by som pravá Liptáčka, keby som nemilovala všetko, čo s bryndzou súvisí 🙂 Dokonca som dlhší čas pracovala v jednej nemenovej firme na Liptove, ktorá vyrába mliečne výrobky a musím povedať, že vtedy som sa veľmi vytešovala zo zásob čerstvučkej bryndze, ktorú som často domov nosila … no láska k nej sa u mňa vytvorila už v detstve, odkjakživa boli bryndzové pirohy moje najobľúbenejšie jedlo … takmer každý víkend som maminu prehovárala, aby urobila práve pirohy :-)… to však bola doma vždy vojna, lebo moja sestra Monika a tatino mali radšej halušky, takže mamina to musela striedať, aby nikto nebol ukrivdený :-)… no a tak mi nezostalo nič iné, iba sa ich naučiť robiť, aby som si ich mohla urobiť kedy som chcela … dobrá taktika, no nie? Myslím, že funguje aj na všetko ostatné, ak nechceme byť závislí od druhých 🙂 … no keďže my sme doma robievali pirohy zo zemiakového cesta, s ktorým sa ťažšie pracujeme, tak to bolo trošku prácnejšie … je však veľmi chutné a pirohy sú neskutočne sýte, takže mi to vôbec nevadilo … no ale neskôr som u priateľovej maminy ochutnala jej domáce pirohy a padla som na riť, keď mi povedala ako rýchlo má cesto pripravené …samozrejme, že som od nej vypýtala recept a odvtedy ich robím len takto :-)… a teraz som sa konečne odhodlala ho zdieľať aj s vami a verím, že si ho obľúbite tak ako aj my 🙂 … no čo dodať, do „spirohovania“ priatelia 🙂
INGREDIENCIE:
Cesto (asi 50 stredne veľkých pirohov):
Plnka:
Na servírovanie:
POSTUP:
Dobrú chuť 🙂
Ak máte radi tradičné sedliacke recepty, tak odporúčam aj plnené zemiaky alebo zapečený plnený chlebík, u nás ich robíme veľmi často 🙂