Aj takto môže vyzerať chutná večera … zapekaný chlebík s bylinkovým maslom, šunkou, slaninkou a syrom 🙂
Pečivo moc nejedávam, ale takému chlebíku neodolám … je plný roztopeného syra, slaninky, šunky a úžasného bylinkového maslo … v kombinácii so smotanovým dresingom a zeleninkou je to fakt mňamka 🙂
Ak čakáte hostí a chcete ich prekvapiť niečim iným ako chlebíčkami, tak potom neváhajte, určite sa blisnete 🙂
INGREDIENCIE:
- Chlebík
- maslo
- bylinky
- olivový olej
- cesnak
- bylinky – provensálske, tymián, rozmarín, bazalka alebo podľa chuti
- šunka
- tvrdý syr – eidam
- oravská slaninka
Na dresing:
- kyslá smotana
- cesnak
- bylinky
- olivový olej
- trošičku medu na zjemnenie
POSTUP:
- Chlebík narežeme zvrchu najskôr po šírke, potom po dĺžke. Vytvorí sa nám akoby šachovnica. Snažíme sa rezať až ku kôrke.
- Pripravíme si bylinkové maslo zmiešaním masla, olivového oleja, cesnaku a byliniek – provensálskych, bazalky alebo podľa chuti.
- Maslo votrieme nožíkom do všetkých medzier a takisto tam vložíme nastriedačku slaninku, šunku a syr. Snažíme sa aby sme ich zasunuli aj hlbšie do medzier, aby sme mali ingrediencie v celom chlebíku, nie len navrchu.
- Pečieme v rúre dochrumkava, kým sa syr neroztopí a slaninka neupečie.
- Podávame so smotanovým dresingom a zeleninkou.
Tak čo, dali by ste si? 🙂