Zapečený plnený chlebík

28.11. 2017 Lenka 602x

Aj takto môže vyzerať chutná večera … zapekaný chlebík s bylinkovým maslom, šunkou, slaninkou a syrom 🙂

Pečivo moc nejedávam, ale takému chlebíku neodolám … je plný roztopeného syra, slaninky, šunky a úžasného bylinkového maslo  … v kombinácii so smotanovým dresingom a zeleninkou je to fakt mňamka 🙂

Ak čakáte hostí a chcete ich prekvapiť niečim iným ako chlebíčkami, tak potom neváhajte, určite sa blisnete 🙂

INGREDIENCIE:

  • Chlebík
  • maslo
  • bylinky
  • olivový olej
  • cesnak
  • bylinky – provensálske, tymián, rozmarín, bazalka alebo podľa chuti
  • šunka
  • tvrdý syr – eidam
  • oravská slaninka

Na dresing:

  • kyslá smotana
  • cesnak
  • bylinky
  • olivový olej
  • trošičku medu na zjemnenie

POSTUP:

  1. Chlebík narežeme zvrchu najskôr po šírke, potom po dĺžke. Vytvorí sa nám akoby šachovnica. Snažíme sa rezať až ku kôrke.
  2. Pripravíme si bylinkové maslo zmiešaním masla, olivového oleja, cesnaku a byliniek – provensálskych, bazalky alebo podľa chuti.
  3. Maslo votrieme nožíkom do všetkých medzier a takisto tam vložíme nastriedačku slaninku, šunku a syr. Snažíme sa aby sme ich zasunuli aj hlbšie do medzier, aby sme mali ingrediencie v celom chlebíku, nie len navrchu.
  4. Pečieme v rúre dochrumkava, kým sa syr neroztopí a slaninka neupečie.
  5. Podávame so smotanovým dresingom a zeleninkou.

Tak čo, dali by ste si? 🙂

 

 

 

Komentáre