Síce osobne nemám veľmi rada sladko slané chute v jedlách, za to ale dokážem bez problémov zajesť čokoládu mandarínkou a zapiť kefírom a k tomu si veselo pochrúmať na slaných orieškoch 🙂 … no proste to som ja, rada mením chute v ústach, lebo ak dlho jem napríklad len oriešky, tak mám pocit, že to potrebujem zajesť niečím inej chute, napr. čokoládou, aby mi to oriešky stále chutili a nenudili ma … pre niekoho asi divné, ale tak to mám najradšej … no a tým som chcela vlastne povedať, že v tomto šaláte mi chute sladkého medu, slaného kozieho syru a kyselkavosť citrónovej zálievky k sebe neskutočne idú … verím, že aj vám tak budú … šalátik je jednoznačne nie úplne klasickým, lebo kozí syr a celkovo výrobky z kozieho mlieka vraj veľa ľudí nedokáže ani len ovoňať, že majú istú pachuť … ja k nim rozhodne nepatrím, dokážem vypiť aj surové akékoľvek mlieko, už odmala milujem mliečne výrobky … no a chuť kozieho syra, cvikle, mladého špenátu a sladko-kyslej zálievky sa podľa mňa neskutočne dopĺňajú … a na záver dodávajú jemnú chrumkavosť opražené vlašské orechy, ktoré vďaka rýchlemu osmahnutiu nasucho na pavnici dostávajú intenzívnejšiu chuť … ale asi zbytočené toľko hovoriť o šaláte, skúste si pripraviť a uvidíte, či ste kozí typ alebo nie a či šalátik stojí naozaj za to a moje básnenie o ňom považujete za pravdivé 🙂 Je to na vás 🙂
Do kombinácie cvikle a kozieho syru som sa zamilovala v Prahe a práve preto mám už na blogu recept z rovnakých surovín, ale vo forme zapečenej tortilly (quesadilly) – recept nájdete tu
INGREDIENCIE: (2 porcie)
Zálievka:
POSTUP:
A už len papáme, dobrú chuť 🙂