Quesadilly s kozím syrom, špenátom a repou

15.7. 2021Lenka2535x

Tak zapekané tortily sú asi moja slabosť, sú chutné, rýchle a zaujímavé … a čo je najlepšie môžete ju pripraviť na x spôsobov a stále bude iná … no ale doteraz naj akú som mala, bola táto s repou, kozím syrom a špenátom … túto kombináciu som si zamilovala už v šalátovej verzii a myslím, že v tej tortilovej si získa aj vás … aby som bola úprimná, tak asi by ma tak úplne nenapadlo použiť do tortily práve tieto suroviny, ale v jednej vegeteriánskej reštike v Prahe som ju náhodou objavila a tak mi zachutila, že som neodolala a pripravila si ju aj doma a proste som si to nemohla nechať len tak pre seba, takže tu ju máte 🙂

INGREDIENCIE:

  • 2 ks tortilly
  • 2 ks surovej cvikle
  • Kozí syr
  • 2 hrste baby špenátu
  • granátové jablko
  • 1 paradajka (alebo viac cherry paradajok)
  • Soľ, korenie
  • vlašské orechy

POSTUP:

  1. Cviklu ošúpeme, nakrajáme na plátky, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov, kým krásne nezmäkne a neschrumkavie (cca. 10-15 minút).
  2. Tortilu od stredu ku strane rozkrojíme jedným smerom, pričom na prvú štvrtinu naukladáme upečenú repu, nakrájaný kozí syr a granátové jablko, posolíme, pokoreníme, na druhú štvrtinu poukladáme špenát a pár plátkov paradajky, na tretiu znova cviklu, kozí syr a na štvrtú špenát a paradajku a na ktorúkoľvek vrstvu ešte aj vlašské orechy. Postupne od narezanej časti skladáme na štvrtiny a dáme zapiecť na panvicu z každej strany alebo do kontaktného grilu. Podávame s čerstvým špenátom a kyslou smotanou 🙂
Komentáre