Údeného lososa mám veľmi rada a často ho pridávam do cestovín, na šalátik alebo len tak na chlebík s maslom, ale chcela som ho spracovať aj v takej forme, aby bol reprezentatívny aj pre návštevy a bol niečím iný, zaujímavejší 🙂 … inšpirovala som sa v jednej reštaurácii pri Ružomberku v Zemianskej kúrii, kde niečo podobné servírujú ako predjedlo, ale zladiť jednotlivé suroviny, aby boli fajn vychutené bola celkom výzva … no podarilo sa, toto zaujímavé párty jedlo, prípadne predjedlo schválilo viac ochutnávačov, dokonca aj taký, ktorý rybky moc nemusí, čo považujem za celkom úspech 🙂
Možno sa pýtate prečo potom tatarák, keď je z údeného losos? Ale myslím, že asi budete súhlasiť, že kúpiť kvalitného čerstvého lososa, ktorého by ste spapali aj surového je celkom problém, najmä v malých mestách, tak som sa rozhodla pre údeného, ktorý dodal tataráku zaujímavú chuť a nik sa nemusí báť rizika, že by mu „uškodil“ 🙂
Lososový tataráčik sa hodí aj ako chutná jednohubka na Veľkú noc, prekvapte kupačov novými chuťami a nie len tradičnými chlebíčkami 🙂
INGREDIENCIE:
POSTUP: