Špenátovo-lososová roláda

6.7. 2019 Lenka 202x

Myslím, že v lete studené predjedlo alebo párty jedlo doslova „bodne“, takže mám jedno pre vás 🙂 … studená špenátová roláda je vizuálne veľmi zaujímavá, spája chutné ingrediencie a bude ozdobou každej párty 🙂

INGREDIENCIE:

Špenátové palacinky (vyjdú vám 2-3 ks hrubších palaciniek):

  • 150 ml mlieka
  • 4 hrste baby špenátu alebo pyré
  • 40 g hladkej múky 
  • 40 g ryžovej múky (môžete nahradiť klasickou múkou)
  • 2 vajíčka
  • soľ
  • korenie

Plnka:

  • 220 g krémového syra (ja som si urobila svoj vlastný zo 100 g kyslej smotany, 250 g smotanového jogurtu a soli)
  • 100 g údeného lososa
  • pažítka

POSTUP:

  1. Deň vopred si pripravíme krémový syr: zmiešame jogurt, kyslú smotanu a soľ. Sitko položíme na menšiu misku a do sitka vložíme gázu, do ktorej nalejeme pripravenú smotanovú zmes. Necháme do rána odkvapkať (aspoň 8 hodín) a vznikne nám hustejší krémový syr (ak použijete kúpny krémový syr, tak tento krok vynechajte), ktorý ešte môžeme dochutiť korením, soľou a pažítkou.
  2. Mlieko a špenát hodíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú hmotu. Pridáme vajíčka, soľ, korenie a múku a ako klasické palacinky vyšľaháme ručným mixérom a potom panvici potretej olejom upečieme hrubšie palacinky. Palacinky necháme vychladnúť.
  3. Vychladnutú palacinku potrieme po celej ploche pripraveným krémovým syrom, na ktorý poukladáme kúsky údeného lososa, zatočíme do rolky a dáme zachladiť aspoň na 30 minút.
  4. Po vybratí z chladničky krájame palacinku na kolieska a podávame 🙂
Štítky:
Komentáre