Musím sa priznať, nie som veľký fanúšik zmrzlín … ako áno, pár krát za leto si aj ja dám zmrzlinu, ale to len skôr kvôli tomu, aby som sa schladila v horúcom počasí a jednoznačne to musí byť citrónová 🙂 … ale ak by som si mala vybrať medzi zmrzlinou a koláčikom alebo čokoládou, tak by som neváhala ani minútu a na zmrzku by som sa vykašľala :-)… no, ale sorbet, to je úplne iná káva … čistá chuť ovocia s minimom cukru, v mojom prípade zdravšej varianty – medu, jemne dochutená mätou je naozaj vynikajúcou, zdravšou a aj chutnejšou alternatívou zmrzliny 🙂 … a viete si ju pripraviť z hocijakého ovocia 🙂 … a čo je najlepšie je vhodná aj pre veganov a alergikov na mliečnu laktózu 🙂 … tak čo, dostali ste na ňu chuť?
INGREDIENCIE
POSTUP:
Tip: Ak sa vám ťažko stuhnutá hmota naberá, tak ju nechajte trošku povoliť a naberte naberačkou až potom, pôjde to ľahšie 🙂
Ak ho chcete vyskúšať aj v inej kombinácii, odporúčam si pozrieť aj recept na malinový len z 2 ingrediencií, recpet nájdete tu 🙂