Milujem farby a na tanieri dvojnásobne 🙂 … milujem zdravé večere, lebo potom nemám výčitky svedomia 🙂 … milujem fritattu, lebo je rýchla, zdravá a farebná 🙂
No a čo k nej dodať … je to taká omeleta na taliansky spôsob, môžete tam pridať čokoľvek, čo máte radi a tak sa dá pripraviť na milión spôsobov a vždy bude iná 🙂
Priznám sa, moja frittata je vždy iná, záleží od toho čo mám doma alebo na čo mám chuť a tak si do receptu prihoďte svoje obľúbené suroviny a bude to mňamka, uvidíte 🙂
INGREDIENCIE: (pre 1 osobu)
- 2 vajíčka
- 50 ml šľahačkovej smotany alebo mlieka
- schwarzwaldská šunka/slaninka (v prípade vegetariánskej verzie kľudne vynechajte)
- soľ
- korenie
- čerstvý baby špenát
- červená paprika
- mozzarela
- jarná cibuľka
- maslo
POSTUP:
- Vajíčka rozmiešame s smotanou, ochutíme soľou a korením
- Na panvici, ktorá môže ísť aj do rúry opečte na masle jarnú cibuľku, pridajte swarzwaldskú šunku, na kocky nakrájanú papriku a nakrájaný špenát. Zalejte vajíčkami a chvíľu pražte. Pridajte pár kúskom mozzarely a dajte zapiecť do rúry na 150 stupňov na pár minú, kým nie sú vajíčka upečené. Môžete podávať 🙂