Nie som síce vegánka, ale rada skúšam nové veci a táto veganská tortička bola pre mňa veľkou výzva … bola prvou čisto veganskou tortou, ktorú som pripravila … áno, tieto veganské pochúťky nie sú sú zrovna najlacnejšia záležitosť, ale kamarátka vegánka mi už dlhšie pílila uši, aby som aj niečo pre ňu upiekla, tak som ju chcela potešiť a pustila som sa do toho … a výsledný efekt bol veľmi dobrý, chutila jej a aj nevegáni sa zalizovali 🙂
Pri mojej prvej raw torte som nechcela nič pokaziť a tak som sa pri kréme inšpirovala skvelou knihou plnou vegan, raw a bezlepkových dezertov od Francescy Spinelli – Sladké ľahkosti (mimochodom odporúčam, je tam receptov ako maku a človek by až neveril aké dobroty sa dajú ukuchtiť bez použitia mlieka, vajíčok a múky) … pri korpuse som popustila uzdu svojej fantázii a vznikol z toho úžasný orechový korpus … a prečo orechy? Lebo tradičné ďatlové korpusy moc nemusím 🙂 … takže ďatle som hneď vyčiarkla, vy ich však môžete kľudne zakomponovať do receptu, buď ako ďalľové pyré alebo si ich namixovať sami). No a želatína navrchu podčiarkla chuť lesného ovocia vo vnútri a vytvorila tak dokonalú kompozíciu 🙂 A musím povedať, že to rozhodne nie je posledný vegan dezert, ktorý som pripravila … trošku ma to nakoplo hľadať nové kombinácie chutí a skúšať nezvyčajnejšie ingrediencie a hlavne sa mi otvoril celkom nový svet – ten veganský 🙂
INGREDIENCIE:
Korpus (priemer 18 cm)
Krém:
POSTUP: