Malinovú sezónu mám zo všetkých najradšej, maliny sú totiž moje najobľúbenejšie ovocie 🙂 … dodnes si pamätám ako som ako 16-ročná išla na svoju prvú brigádu, kde som zbierala práve maliny a poviem vám bola to poriadna fuška, pretože maliny sú naozaj ľahké, takže som si zarobila sotva 90 korún za 6 hodín poctivého zberu … musím však povedať, že to stálo za to, toľko malín som v živote nevidela pokope a čo bolo najlepšie mohla som sa nimi napchávať do prasknutia 🙂 … no a moja láska k malinám jmi zostala dodnes a tak keď som sa rozhodla urobiť vlastnú panna cottu, vedela som, že musí byť práve s malinami 🙂 … no, ale ako vždy, snažila som sa ju urobiť trošku netradične, bez použitia klasickej živočíšnej želatíny, ktorú nájdete vo väčšine receptov na panna cottu … a tak som ju pripravila za pomoci agaru, čo je vlastne zdravá náhrada klasickej želatíny, je vyrobená na rastlinnej báze z morských rias, čiže vhodná aj pre vegetariánov a vegánov a je úplne bez chuti, takže vhodná aj do sladkých aj do slaných jedál … v spojení so smotanou, mliekom a vanilkovým cukrom bola základom mojej panna cotty, samozrejme doplnená o vynikajúce jemne kyslasté maliny zvarené na želé … k tomu lístky mäty a mňamka je na svete 🙂 … mimochodom maliny sa mi stále povaľujú v chladničke, takže už teraz rozmýšľam, čo by som z nich pripravila 🙂
Ak milujete maliny, tak určite vyskúšajte aj čokoládový cheesecake s malinovým pyré. Recept nájdete tu.
INGREDIENCIE:
Panna cotta:
Malinová vrstva:
Na ozdobu:
POSTUP: