Chcete trošku zmenu a vyskúšať si zdravé teplé raňajky s čokoládou?
Tak skúste moju čokoládovo-mliečnu ryžovú kašu s ovocím 🙂 Aj v tomto letnom počasí sa nám občas zažiadajú teplé raňajky, ktoré naštartujú organizmus a taká je mliečna kaša. Konzumácia ryže vám prečistí organizmus a keďže nezaťažuje trávenie môžete si ju dopriať nielen na raňajky, ale aj ako sladký olovrant. Zároveň si posilníte imunitu a ak ju doplníte kvalitnou horkou čokoládou, tak ani veľmi nezrešíte 🙂
INGREDIENCIE:
- polovicu šálky ryže arborio, alebo aj klasickej ryže
- 1,5-2 šálky mlieka, prípadne podľa potreby aj viac (ak ste vegani, tak môžete použiť mandľové alebo sójové mlieko)
- lyžica cukru, prípadne medu alebo agávového sirupu
- 2 kocky horkej čokolády
- kokosová múčka
- čerstvé ovocie – ja som použila maliny a banán
POSTUP:
- Ryžu zalejeme asi jednou šálkou mlieka a dáme variť.
- Keď mlieko vrie, tak stíšime plameň a varíme nezakryté, aby nám mlieko nevykypelo.
- Priebežne miešame a postupne prilievame zvyšok mlieka, aby nám ryža neprihorela.
- Varíme až kým nie je ryža mäkká.
- Pred koncom pridáme cukor/med/agávový sirup a čokoládu a premiešame, aby sa všetky suroviny spojili.
- Ryžovú kašu vypneme a naservírujeme do hlbšej misky.
- Posypeme kokosovou múčkou a ovocím podľa chuti. Mne tam skvele zapasovali maliny, keďže svojou kyslosťou výborne vyrovnajú sladkosť ryžovej kaše a samozrejme môj obľúbený banán.
- A už si len pochutíme na zdravých teplých raňajkách 🙂