Máte v záhrade kopec cukety alebo paradajok a neviete čo s nimi?
Čo tak chutná večera s príchuťou Toskánska? Už sa vám zbiehajú slinky? Tak neváhajte a pustite sa do chutných bruschettiek s paradajkovou alebo cuketovou salsou
Pre mňa rozhodne jedno z top jedál – rýchle, zdravé a neskutočne chutné … a môžete si do salsy pridať čokoľvek, na čo máte chuť.
INGREDIENCIE:
- Bageta, ciabatta alebo taliansky chlieb
- Cherry paradajky (nemusia byť iba cherry)
- Cuketa
- Soľ
- Farebné korenie
- Olivový olej
- Jarná cibuľka
- Maslo
- 1-2 strúčiky cesnaku
- Čerstvá bazalka
- Petržlenová vňať
- ocot
POSTUP:
- Cuketová salsa: Cuketu nakrájame na kolieska a ogrilujeme na masle alebo olivovom oleji na grilovacej panvici. Po ugrilovaní nakrájame cuketu na malé kúsky, preložíme do misky a pridáme olivový olej, korenie, soľ, čerstvú nakrájanú bazalku s petržlenovou vňaťou.
- Paradajková salsa: Celé cherry paradajky ugrilujeme z každej strany na grilovacej panvici. Po ugrilovaní nakrájame ugrilované cherry paradajky na malé kúsky a pridáme olivový olej, soľ, korenie, bazalku, jarnú cibuľku, petržlenovú vňať a ½ lyžičky octu pre dosiahnutie jemne kyslej chuti.
Chlieb alebo bagetu pokvapkáme olivovým olejom a opečieme z oboch strán na grilovacej panvici do chrumkava. Po upečení potrieme cesnakom a servírujeme s paradajkovou alebo cuketovou salsou. Veľmi chutné je urobiť si aj miešanú salsu – zmiešať paradajky s cuketou.