Začala nám jar a ja už začínam mať pomaly letnú náladu 🙂 … konečne chodím ráno bez čiapky, občas aj bez rukavíc a vymenila som zimný kabátik za letné bundičky, pod ktoré dávam už len 2 vrstvy 🙂 … možno to s pečením vôbec nesúvisí, ale chcem sa vám pochváliť aký nový zvyk som si osvojila … rozhodla som sa chodiť viac peši, čo u mňa znamená, že do už pred 6:00 mám za sebou odchodené takmer 4 km, čo je asi 45 minút chôdze striedavo po rovinke a do kopca – to je moja cesta do práce 🙂 … predtým som chodievala autobusom, ale toto sa mi tak zapáčilo, že chodím aj z práce peši :-)… a tak kým prídem do práce krásne sa prevetrám, prebudím a naladím na celý deň … je to perfektné … už sú to viac ako 3 týždne a baví ma to čím ďalej tým viac 🙂 … priznám sa čo ma k tomu priviedlo … bol to článok o návykoch úspešných ľudí, kde sa viacerí zmienili, že privstať si a urobiť niečo pre seba po fyzickej stránke ešte pred tým ako sa väčšina ľudí zobudí je to najlepšie cvičenie a spôsob ako začať deň … a tak som na druhý deň vstala s rozhodnutím skúsiť to a napriek pochybnostiam ako to budem zvládať, som si našla svoj ranný rituál, aj rozcvičku dva v jednom 🙂 … skúsite niečo podobné? Nájdete si aj vy svoj ranný rituál, ktorý vás zaručene naladí na nový deň? 🙂
No a späť k receptu 🙂 … som veľký milovník talianskej kuchyne a síce kávu vôbec nepijem, tiramisu naozaj milujem 🙂 … no a keď som zbadala súťaž o najlepšie tiramisu v jednom nemenovanom food časopise (je to Dobré jedlo :-)) rozhodla som sa pripraviť trošku iné a hlavne celé moje, od bezlepkovej mandľovej piškóty, cez jahodovú plnku miesto klasickej kávovej, až po trošku netradičný krém bez vajíčok … a zožal u nás doma veľký úspech … je šťavnatý, krémový a bezlepkový 🙂 … a tak som si nemohla pomôcť a spísať recept aj pre vás 🙂 … tak tu je … verím, že vám bude chutiť a budem rada, ak mi pošlete nejakú fotku ako ste ho vy vyzdobili 🙂
INGREDIENCIE:
Bezlepková piškóta (1 plát na tortovú formu s priemerom 18 cm) – potrebujeme 2 pláty:
Krém:
Plnka:
Dekorácia:
POSTUP: