Ultra rýchle banánové bezlepkové lievance

27.10. 2019Lenka555x

Tieto lievance som odkukala od mojej staršej sestry Moniky … je to celkom prekvapenie, lebo ešte pred 4 rokmi takmer vôbec nevarila a celé dni trávila vo svojej vysnívanej práci – no workoholička, čo vám poviem … ale pssst, nikomu nevravte 🙂 … no život sa otočil a príchod malej dcérky všetko zmenil a teraz varí perfektne, si od nej často pýtam recepty, lebo používa iné suroviny – prevažne rastlinné mlieka, bezlepkové a celozrnné múky, lebo vraj low carb 🙂 … ja mám rada tradičnú kuchyňu a netajím sa, že milujem surové kravské mlieko priamo z automatu, klasickú bielu múku a aj cukor kupujem len biely a pekne len plnotučné jogurty – ale to som proste ja, každý to ma inak … no ale tento recept som jej ukradla, robila ho mojej malej neterke Miuške, keď bola úplne maličká, ktorá to volala „dešeke“ – ako fakt neviem, kde na ten názov prišla, ale udomácnil sa u nás 🙂 … no medzitým sa názov naučila a volá to normálne lievance, ale stále sú jej obľúbeným jedlom a aj mojím 🙂

No a späť k receptu – sú to lievance bez cukru, však predsa banán je dosť sladký a bezlepkové vďaka ryžovej múke, ktorú veľmi rada používam, lebo ju môžete používať v takmer rovnakom pomere ako klasickú a vďaka jogurtu sú mäkkučké a jemnučké 🙂

A čo je najlepšie žiadne váženie, stačí vám len lyžica a lyžička a sú hotové expresne rýchlo, takže na rýchle raňajky ako stvorené 🙂 Verím, že si ich obľúbite aj vy 🙂

Ak ste lievancový typ, tak tu nájdete recept na úplne klasické lievance alebo ak milujete všetko čokoládové, tak vás možno oslovia tieto čokoládové lievance s tvarohom a skaramelizovanými banánami.

INGREDIENCIE: (asi 6 ks lievancov)

  • 1 banán
  • 1 vajíčko
  • 4 lyžičky bieleho jogurtu alebo kyslej smotany
  • 3 lyžice ryžovej múky (môžete použiť aj inú)
  • kokosový olej na opekanie
  • džem alebo ovocie na ozdobu

POSTUP:

  1. Všetky suroviny okrem ryžovej múky rozmixujeme ponorným mixérom.
  2. Pridáme ryžovú múku a všetko spolu premiešame.
  3. Pečieme na panvici vymastenej kokosovým olejom – po asi 2 minútach pretočíme a upečieme aj z druhej strany a natrieme džemom alebo posypeme ovocím.
Komentáre