Hranolky pozná každý a predsa sa s nimi dá stále experimentovať … od čias, kedy som jedla tradičné poctivé zemiakové domáce hranolky vyprážané vo fritéze alebo klasické mastné hranolky z fastfoodu už ubehlo času … a pravdu povediac, prvá vec čo sa mi vybaví pri slove hranolky je leto, ktoré som ako 18-ročná strávila v jednom aquaparku a bridádovala práve vo fastfoode … vtedy som si pochutnávala aj na tých mrazených hranolkách vypražených v horúcej fritéze … od vtedy som sa však gastronomicky posunula a trošku v jedle “spanštela” a klasickým fastfoodom sa na míle vyhýbam 🙂 … a preto som naozaj nesmierne rada, že trend neustále napreduje a z nezdravej fastfoodovej klasiky sme sa dopracovali až ku zdravým rozmanitým verziám tejto dobroty, ktorá chutí ešte lepšie ako kedykoľvek predtým 🙂
Hranolky som skúšala som ich už pripraviť z rôznej zeleniny, ale mojim osobným favoritom sú mrkvové a cviklové 🙂 … chutné sú však aj z tekvice a sladkých zemiakov, zeleru … len skúste a zemiakové už budete robiť iba príležitostne 🙂 … a čo je najlepšie sú zdravšie ako zemiakové, vhodné aj na večeru na chrumkanie ku filmu alebo netradičná prílohu k mäsku alebo rybke … a vaša línia ocení, že k ich príprave vám postačí len lyžica olivového oleja 🙂 … ja na nich nenachádzam nič zlé 🙂 … a čo vy? Vyskúšate? 😀
INGREDIENCIE