Zeleninová frittata

27.11. 2018 Lenka 411x

Milujem farby a na tanieri dvojnásobne 🙂 … milujem zdravé večere, lebo potom nemám výčitky svedomia 🙂 … milujem fritattu, lebo je rýchla, zdravá a farebná 🙂

No a čo k nej dodať … je to taká omeleta na taliansky spôsob, môžete tam pridať čokoľvek, čo máte radi a tak sa dá pripraviť na milión spôsobov a vždy bude iná 🙂

Priznám sa, moja frittata je vždy iná, záleží od toho čo mám doma alebo na čo mám chuť a tak si do receptu prihoďte svoje obľúbené suroviny a bude to mňamka, uvidíte 🙂

 

INGREDIENCIE: (pre 1 osobu)

  • 2 vajíčka
  • 50 ml šľahačkovej smotany alebo mlieka
  • schwarzwaldská šunka/slaninka (v prípade vegetariánskej verzie kľudne vynechajte)
  • soľ
  • korenie
  • čerstvý baby špenát
  • červená paprika
  • mozzarela
  • jarná cibuľka
  • maslo

POSTUP:

  1. Vajíčka rozmiešame s smotanou, ochutíme soľou a korením
  2. Na panvici, ktorá môže ísť aj do rúry opečte na masle jarnú cibuľku, pridajte swarzwaldskú šunku, na kocky nakrájanú papriku a nakrájaný špenát. Zalejte vajíčkami a chvíľu pražte. Pridajte pár kúskom mozzarely a dajte zapiecť do rúry na 150 stupňov na pár minú, kým nie sú vajíčka upečené. Môžete podávať 🙂

Komentáre