Čím viac sa blíži zima, tým viac mám chuť vymýšľať v kuchyni … určite je to aj tým, že sa rýchlo stmieva a po zotmení sa toho vonku nedá veľa robiť, takže doháňam aktivity, na ktoré v lete nemám čas … no priznám sa v lete ani nie som moc hladná a papám zväčša ovocie a zeleninku, aby som vyzerala lepšie v plavkách a letných šortkách, však sa predsa nenechám zahanbiť 🙂 … a v zime, keď je všetko skryté pod vrstvami oblečenia, je to akosi automatické, že si viac doprajem, lebo však pod svetrami a bundami to nevidno 🙂 … a samozrejme, že variť pre najbližších je tá najväčšia radosť … a aj oni si tiež už akosi všetci zvykli, že sú moje testovacie králiky, keď skúšam nové jedlá … a čo je najdôležitejšie baví ma to ešte viac, keď vidím ako im chutia moje výtvory 🙂
Milujem bruschetty na všetky spôsoby … najradšej paradajkové a cuketové … a milujem aj jednohubky a kadejaké chlebíčky … ale musia byť originálne, niečím iné, buď chuťou alebo dizajnom, aj oči predsa jedia 🙂 … a tak som si povedala, že nastal čas pridať nejaký recept do kategórie “SNACKY”, niečím zaujímavým a chutným zároveň, niečom čím sa blisnete pred ďalšou návštevou alebo pri večernom posedení pri vínku … no a tak som sa rozhodla inšpirovať bruschettami a skombinovať ich s mojimi ďalšími obľúbenými ingredienciami: mozzarelou a schwarzwaldskou šunkou … a nemohla som trafiť lepšie 🙂 … chute sa úžasne prepájajú – chrumkavosť hrianky, krémovosť mozzarely, šťavnatosť cukety a delikátnosť scharzwaldskej šunky … teda aspoň podľa mňa 😀 😀 😀
Tak čo dostali ste na ne chuť? 🙂
INGREDIENCIE (2 ks):
POSTUP: