Francúzske toasty

1.12. 2018 Lenka 418x

Zima k nám naozaj prišla … takmer som zabudla aké je to … vychádzať ráno do tmavého a studeného vzduchu, cítiť na lícach mierne štípkanie a nevedieť sa dočkať pocitu, kedy sa zas dostanem dnu, aby som pocítila to príjmené teplo … nie, nebojte sa, nesťažujem sa na zimu, mám ju veľmi rada, lebo si oveľa intenzívnejšie uvedomujem aké je to krásne vracať sa domov a zahriať sa horúcim čajom, pozrieť si dobrý filmík alebo si len tak vegetiť pod dekou s pohárom vareného vínka 🙂 … ako nebudem sa tváriť, že všetky tie marketingové akcie, ktoré sa snažia vyťažiť čo najviac z prichádzajúcich Vianoc mi nelezú na nervy … alebo elektrizujúce vlasy, zakaždým čo si dávam dole šál alebo čiapku … ale však sme predsa ľudia a nie všetko musí byť perfektné … krása je vždy v nedokonalostich a umenie je ju nájsť aj tam, kde sa hľadá len veľmi ťažko … treba sa len rozhliadnuť a uvidíte, že aj na tie malé veci, ktoré nás tak vytáčajú sa dá pozrieť z inej stránky … toľko dnes na zamyslenie 🙂

Dnešný recept je úplne obyčajný francúzsky toast, nejdem sa tváriť, že som ho vymyslela ja, pretože ten tu existuje už dlho 🙂 … ale možno malá inšpirácia na zajtrajšie raňajky … je rýchly, jednoduchý a naozaj variabilný … však vyskúšajte a uvidíte 🙂

Krásny studený víkend vám prajem 🙂

INGREDIENCIE:

  • 4 krajce toastového chleba/2 rožky alebo iné biele pečivo
  • 1 vajíčko
  • 2 lyžice šľahačkovej smotany
  • ovocie podľa chuti
  • Slowtella (zdravšia a chutnejšia verzia nutely)
  • Orieškové maslo alebo javorový sirup
  • Práškový cukor na posypanie

POSTUP:

  1. Pečivo obalíme vo vajíčku rozmiešanom so smotanou a opečieme na maslom potretej panvici dochrumkava.
  2. Zvyšok je už na vás – každý podľa vlastnej chuti. Ja som jeden toast potrela slowtellou a posypala malinami a druhý som posypala černicami a poliala kešu maslom. Nakoniec som ich posypala práškovým cukrom. Môžete ich však kľudne natrieť obľúbeným lekvárom alebo len posypať ovocím a poliať javorovým sirupom, ale ich urobiť ešte výnimočnejšie a podávať so zmrzlinou 🙂

 

Komentáre