Malinová vegan zmrzlinová torta

28.7. 2019 Lenka 173x

Leto si síce trošku dalo pauzu, teda najmä tu na Liptove, ale to neznamená, že si nemôžeme vychutnávať letné dobroty 🙂 … nie som síce veľký zmrzlinový fanúšik, radšej mám sorbety, ale domáca zmrzlina, tak to je niečo úplne iné … a tentokrát som myslela aj na alergikov na mliečnu laktózu a samozrejme veganov 🙂 … a aby som to bola ja, tak som musela zmrzlinu povýšiť na ozajstný dezert a pripravila som rovno zmrzlinovú tortu 🙂 … a bola to mňamka … mimochodom odporúčam ju posypať granolou (recept na moju domácu orechovú nájdete tu), dodáte je chrumkavý akcent a bude ešte lahodnejšia 🙂

INGREDIENCIE:

  • 2 banány
  • 150 g malín (použila som mrazené)
  • 200 ml kokosovej šľahačky alebo kokosového mlieka (hustejšia časť mlieka)
  • 200 ml mandľového alebo iného rastlinného mlieka
  • 15 lístkov mäty
  • čokoláda

Na ozdobenie:

  • Granola, čerstvé maliny, mäta

POSTUP:

  1. Banány rozmixujeme s malinami a mätou na kašu, ak nemáte radi zrniečka malín, tak odporúčam najskôr rozmixovať samotné maliny, prepasírovať a potom ešte raz spolu s banánom. Nakoniec primiešajte smotanu a rastlinné mlieko. 
  2. Formu na srnčí chrbát alebo inú hlbšiu obdĺžnikovú formu vysteľte papierom na pečenie (ak máte silikónovú formu, tak nemusíte) a nalejte rozmixovanú zmes do formy, pridajte na malé kúsky nakrájanú čokoládu a čerstvé alebo mrazené kúsky malín a dajte zachladiť na 20 minút do mrazničky, vyberte, premiešajte a dajte chladiť znovu. Opakujte aspoň 3x, zbavíte sa tak kryštálikov ľadu. Ak máte zmrzlinovač, tak postupujte podľa návodu na zmrlinovači. Nakoniec nechajte chladiť v mrazničke 3-4 hodiny a podávajte. Zmrzlinu môžete skladovať v mrazničke aj dlhšie, len ju pred podávaním vyberte aspoň 15 minút skôr, aby sa stihla trošku roztopiť. Dobrú chuť 🙂
Komentáre