Mini caprese – jednohubky

24.1. 2018 Lenka 627x

Príde vám návšteva a chcete byť originálny? Milujete taliansku kuchyňu? Máte chuť na zdravú prílohu k poháru vínka? Ak ste sa aspoň v jednom z toho našli, tak tieto chutné malé jednohubky sú presne pre vás 🙂
Sú rýchle, chutné, šťavnaté a originálne … kombinácia paradajky, mozzarely a bazalky je v Taliansku samozrejmosťou, chute sa k sebe perfektne hodia … však ich tradičný taliansky šalát Caprese určite poznáte a toto je jeho inovovaná mini verzia vhodná ako chuťovka na párty, príloha k mäsku alebo len tak na zobkanie 🙂 … musím sa priznať ja si ich robím aj do práce, k tomu kúsok pečiva s maslom a skvelé raňajky sú na stole 🙂 … v chladničke vám vydržia aj viac dní pripravené, takže sú aj veľmi praktické a na tanieri vyzerajú naozaj krásne, farebne a originálne … no určite si ich obľúbite 🙂

INGREDIENCIE:

  • Cherry/ďatlové paradajky
  • Mozzarela alebo minimozzarelky
  • Čerstvé bazalkové lístky
  • Soľ
  • Olivový olej

POSTUP:

  1. Mozzarelu si nakrájame na malé asi 2 cm široké štvorčeky alebo obdĺžniky. Posolíme ju.
  2. Cherry paradajky si rozkrojíme na polovicu alebo na 3 časti po šírke.
  3. Na špáratko postupne napichujeme spodnú časť paradajky, kúsok mozzarely a bazalku a striedame podľa chuti. Na vrchu vždy musí byť vrchná časť paradajky, aby jednohubka vyzerala pekne na tanieri.
  4. Keď sú jednohubky hotové môžeme ich buď pokvapkať olivovým olejom alebo ich len v ňom trošku „vyváľať“ 🙂

Dobrú chuť 🙂

Komentáre