Letný špenátovo-avokádový šalát s jahodami

5.8. 2019Lenka1744x

Už dlhšie som sa chcela skúsiť šalát s ovocím, len som sa akosi bála, či sa mi tie chute nebudú byť, lebo však jahody sú predsa len sladučké a špenát má proste svoju povesť neobľúbenej zeleniny, najmä medzi deťmi … teda to možno len naša generácia, ktorú nútili v školskej jedálni jesť tú dosť podozrivo vyzerajúcu nevábne zelenú polievku  🙂 … Pamätáte? Ja som si ku špenátiku hľadala dlhšie cestu postupne ako som dospela, ale zato dnes ho pchám všade, do cestovín, do omáčok, ku ryži, do smoothie a tak nastal čas aj na špenátik, síce takýto trošku netradičný, ale tie chute vás dostanú 🙂 … Jahodová sezóna síce už skončila, ale čo si budeme hovoriť, jahody sú dostupné počas celého roka, takže nemusíte čakať do budúceho leta, aby ste si ho mohli pripraviť (aj keď také ozajstné fajné sladučké sú len v lete) … ak by ste ich však chceli niečím nahradiť, tak skúste granátové jablko alebo sladké broskyne alebo nektarínky alebo ich kombináciu 🙂

INGREDIENCIE:

  • 2 hrste baby špenátu
  • polovica avokáda
  • polovica mozzarely
  • 7-10 čerstvých jahôd
  • kešu orechy
  • limetka
  • soľ
  • korenie
  • olivový olej
  • granátové jablko (nemusí byť)

POSTUP:

  1. Nakrájame jednotlivé ingrediencie na kocky-avokádo, mozzarelu, jahody (avokádo pokvapkáme limetkou, aby nám nesčernelo) a zmiešame v miske s lístkami čerstvého špenátu a zalejeme zálievkou pripravenou z olivového oleja a limetky. 
  2. Osolíme podľa chuti (môžete vynechať), okoreníme posypeme kešu orieškami a granátovým jablkom. Hneď podávame, buď ako príloha na letnej grilovačke alebo samostatne ako šalátik. 
Komentáre