Jahodový sorbet s mätou

1.7. 2018 Lenka 422x

Musím sa priznať, nie som veľký fanúšik zmrzlín … ako áno, pár krát za leto si aj ja dám zmrzlinu, ale to len skôr kvôli tomu, aby som sa schladila v horúcom počasí a jednoznačne to musí byť citrónová 🙂 … ale ak by som si mala vybrať medzi zmrzlinou a koláčikom alebo čokoládou, tak by som neváhala ani minútu a na zmrzku by som sa vykašľala :-)… no, ale sorbet, to je úplne iná káva … čistá chuť ovocia s minimom cukru, v mojom prípade zdravšej varianty – medu, jemne dochutená mätou je naozaj vynikajúcou, zdravšou a aj chutnejšou alternatívou zmrzliny  🙂 … a viete si ju pripraviť z hocijakého ovocia 🙂 … a čo je najlepšie je vhodná aj pre veganov a alergikov na mliečnu laktózu 🙂 … tak čo, dostali ste na ňu chuť?

 

INGREDIENCIE

  • 450 g čerstvých jahôd
  • asi 7-10 lístkov čerstvej mäty
  • 3 lyžičky medu alebo podľa chuti

POSTUP:

  1. Umyté jahody nakrájame na menšie kúsky a vložíme do mixéra alebo smoothovača, pridáme mätu a osladíme medom. Zmes rozmixujeme na hustú kašu.
  2. Vzniknutú kašu prelejeme do sklenej alebo plastovej dózy a vložíme do mrazničky aspoň na 3-4 hodiny chladiť. Ak chcete môžete medzitým premiešať, ale nemusíte.
  3. Po stuhnutí podávame ako zmrzlinu s čerstvými jahodami, prípadne môžete poliať aj čokoládou, posypať orieškami a ozdobiť čerstvou mätou.

Tip: Ak sa vám ťažko stuhnutá hmota naberá, tak ju nechajte trošku povoliť a naberte naberačkou až potom, pôjde to ľahšie 🙂

Ak ho chcete vyskúšať aj v inej kombinácii, odporúčam si pozrieť aj recept na malinový len z 2 ingrediencií, recpet nájdete tu 🙂

 

Komentáre