Domáci čokoládový termix

20.11. 2017Lenka3771x

Kto by nemal rád čokoládový termix? Pamätám si ako som ho milovala ešte ako dieťa. Stačí zatvoriť oči a hneď mám v pamäti tú neodoľateľnú chuť tvarohu a čokolády 🙂 A tak netrvalo dlho a začala som hľadať spôsob ako si ho vyrobiť sama … a podarilo sa … je to tá čistá čokoládovo-tvarohová chuť, ktorú som vždy milovala a dokonca stačilo len v správnom pomere skombinovať 3 ingrediencie.

Pridaním ďalších ingrediencií ho dokonca môžete povýšiť ho na dezert v poháriku. U mňa to bola ombinácia malín, banánu, ovsených vločiek a čoko-termixu, ktorá vyzerá nielen efektne, ale aj spolu ladí.

Ak použijete zatvárací pohárik, tak si môžete termix vziať aj do práce, prípadne zabaliť deťom ako zdravé raňajky alebo desiatu do školy:-)

INGREDIENCIE

Na termix (3 porcie):

  • 125 g – horkej čokolády, ja som použila, takú čo obsahuje min. 45 % kakaa (čokoláda na varenie)
  • 250 g mäkkého tvarohu
  • 150 kyslej smotany – ja som použila 16%-nú
  • 3 lyžičky kakaa (ak použijete horkejšiu čokoládu, tak kľudne uberte)
  • 1 banana

Na ďalšie vrsty:

  • Maliny
  • Ovsené vločky
  • Banán
  • Alebo podľa vlastnej chuti

POSTUP:

  1. V hrnci alebo nad parou si rozpustíme čokoládu.
  2. Prelejeme si ju do misky, kde ručne primiešame metličkou kyslú smotanu, rozpučený banán, kakao.
  3. Nakoniec do zmesi primiešame metličkou tvaroh a vymiešame dohladka, aby sa čokoláda dostala všade. Čokoláda pri kontakte so studeným tvarohom rýchlo tuhne, takže odporúčem rýchlo miešať alebo kľudne aj ručným mixérom.

Hotovú zmes môžeme jesť úplne samú ako zdravý termix alebo si ho navrstviť do pohárikov – pričom ďalšie vrstvy môžu byť nakrájané banány, čerstvé alebo mrazené maliny, ovsené vločky, piškóty, granola, zvyšky pomrveného korpusu.

Ja som urobila vrstvu termixu, potom vrstvu ovsených vločiek, nasledovala ďalšia vrstva termixu, potom vrstva nakrájaného banánu a tak ďalej. Niektoré som vrstvila len s banánom a malinami a niektoré iba s malinami a ovsenými vločkami. Záleží od toho, na čo máte práve chuť. Vrch môžete ozdobiť čerstvým ovocím, nastrúhanou čokoládou a lístkami mäty.

Komentáre