Bruschettky s paradajkovou a cuketovou salsou

19.11. 2017 Lenka 504x

Máte v záhrade kopec cukety alebo paradajok a neviete čo s nimi?

Čo tak chutná večera s príchuťou Toskánska? Už sa vám zbiehajú slinky? Tak neváhajte a pustite sa do chutných bruschettiek s paradajkovou alebo cuketovou salsou

Pre mňa rozhodne jedno z top jedál – rýchle, zdravé a neskutočne chutné  … a môžete si do salsy pridať čokoľvek, na čo máte chuť.

INGREDIENCIE:

  • Bageta, ciabatta alebo taliansky chlieb
  • Cherry paradajky (nemusia byť iba cherry)
  • Cuketa
  • Soľ
  • Farebné korenie
  • Olivový olej
  • Jarná cibuľka
  • Maslo
  • 1-2 strúčiky cesnaku
  • Čerstvá bazalka
  • Petržlenová vňať
  • ocot

POSTUP:

  1. Cuketová salsa: Cuketu nakrájame na kolieska a ogrilujeme na masle alebo olivovom oleji na grilovacej panvici. Po ugrilovaní nakrájame cuketu na malé kúsky, preložíme do misky a pridáme olivový olej, korenie, soľ, čerstvú nakrájanú bazalku s petržlenovou vňaťou.
  2. Paradajková salsa: Celé cherry paradajky ugrilujeme z každej strany na grilovacej panvici. Po ugrilovaní nakrájame ugrilované cherry paradajky na malé kúsky a pridáme olivový olej, soľ, korenie, bazalku, jarnú cibuľku, petržlenovú vňať a ½ lyžičky octu pre dosiahnutie jemne kyslej chuti.

Chlieb alebo bagetu pokvapkáme olivovým olejom a opečieme z oboch strán na grilovacej panvici do chrumkava. Po upečení potrieme cesnakom a servírujeme s paradajkovou alebo cuketovou salsou. Veľmi chutné je urobiť si aj miešanú salsu – zmiešať paradajky s cuketou.

Komentáre