Pamätáte si tie malé perníky, čo sme dostávali na desiatu ako deti? Boli namiesto sladkosti v strede s džemom a chutili neskutočne … ja som ich milovala, myslím, že asi aj viac ako iné sladkosti … ale nesmeli byť so slivkovým džemom, ten som moc nemusela a nemusím ani doteraz … no každopádne som hľadala spôsob ako urobiť moje vianočné koláčiky ešte zdravšie a myslím, že nie je nič jednoduchšie ako do nich pridať zeleninu … však mrkva, cuketa a cvikla krásne zvláčnia a ozvláštnia každý koláčik … a tak som sa rozhodla pre cviklový perník … je šťavnatý, tak akurát čokoládový, malinovo-kyslý a chuťovo zaujímavejší ako klasické perníky … a garantujem vám, že nikto nebude mať ani tušenia, že ste tam prepašovali nejakú zeleninu … robila som doma taký test, keď som ho prvýkrát upiekla a cviklu nehádal naozaj nikto … akoby tam proste mala byť a presne taký je aj koláčik – treba vyskúšať 🙂 … kto by odolal – šťavnaté perníkové cesto, kyslastý džem a čoko poleva – pre mňa dokonalosť 🙂 Skúsite?
INGREDIENCIE:
Perník:
Poleva:
Ostatné:
POSTUP:
Upečený perník necháme vychladnúť, potrieme džemom a polejeme čokoládovou polevou (v menšom hrnci zahrejeme čokoládu a kokosový olej). Ozdobíme kúskami orechov alebo podľa vlastnej fantázie.