Neviem ako to máte vy, ale aj keď sa bojím zmien, tak ma moja vnútorná nespokojnosť často núti prehodnocovať a skúšať nové veci … a myslím, že je to tak správne … ak sa totižto zaryto držíme starých, zabehaných kolají, zvyčajne prichádzame o veľa krásnych vecí, skúseností, zážitkov … už viackrát sa mi totižto potvrdilo, že to, čoho som sa veľmi bála bolo vlastne to, čo som potrebovala najviac urobiť, aby som sa mohla posunúť ďalej a objaviť takpovediac nový svet plný ďalších možností, o ktoré by som sa inak pripravila … a musím povedať, že vždy sa mi to vyplatilo, aj keď spočiatku som z toho taký pocit nemala 🙂 … možno sa pýtate ako to súvisí s týmto čokoládovým cheesecakom? 🙂 … ak vás to nezaujíma, tak kľudne preskočte na recept 😀 …. tak pekne po poriadku, nebola som spokojná so svojou postavou a povedala som si, že aj keď pravidelne cvičím, behám a relatívne zdravo sa stravujem, tak som mala pocit, že na mojej postave sa to nijako neprejavuje … no a to ma doviedlo k zamysleniu, že by som to možno mohla skúsiť inak … pozrieť sa na to z úplne inej perspektívy a porozmýšľať čo z toho, čo jem by mohlo spôsobovať, že tuky sa aj tak ukladajú … no a tak som zistila, že asi papám veľa múky … myslím, že o mne viete, že milujem taliansku kuchyňu zloženú z prevažne cestovín, ktoré by som dokázala jesť naozaj každý deň … no a keď sa k tomu pridá moja závislosť od koláčikov všetkého druhu, tak vám je úplne jasné, že múky asi spapám veľa 🙂 … a teda sa postupne dostávam k tomu, že keďže som trošku obmedzila múku budem pre vás pripravovať viac dezertov bez múky, resp. s použitím iných druhov ako je klasická pšeničná múka … nebojte sa, na blog budú pribúdať aj múčne recepty, keďže ja sa jej nedokážem vzdať úplne 🙂 … stále ju teda papam 2x do týždňa, ale myslím, že aj vďaka tomu budem viac kreatívnejšia pri príprave dezertov:-)
No a teraz k cheesecaku, je naozaj super čokoládový, super krémový a a je tam asi 0,5 lyžice cukru, takže ho môžeme smelo zaradiť medzi zdravé a aj bezlepkové 🙂 … priznávam možno niektorým bude pripadať trošku horký, ak ste zvyknutí na sladšie dezerty, ale to môžete smelo zmeniť zmenou pomeru alebo použitím menej percentnej čokolády 🙂 … tak verím, že vám bude chutiť, ja som ho robila v priebehu týždňa dvakrát, aby bol dokonalý 🙂 … tak dosť obkecov, recept je nižšie 🙂
INGREDIENCIE: (tortová forma s priemerom 18 cm)
Korpus:
Plnka:
Ganache:
POSTUP: