Čokoládová mliečna ryža s malinami a kokosom

3.1. 2018 Lenka 806x

Chcete trošku zmenu a vyskúšať si zdravé teplé raňajky s čokoládou?

Tak skúste moju čokoládovo-mliečnu ryžovú kašu s ovocím 🙂 Aj v tomto letnom počasí sa nám občas zažiadajú teplé raňajky, ktoré naštartujú organizmus a taká je mliečna kaša. Konzumácia ryže vám prečistí organizmus a keďže nezaťažuje trávenie môžete si ju dopriať nielen na raňajky, ale aj ako sladký olovrant. Zároveň si posilníte imunitu a ak ju doplníte kvalitnou horkou čokoládou, tak ani veľmi nezrešíte 🙂

INGREDIENCIE:

  • polovicu šálky ryže arborio, alebo aj klasickej ryže
  • 1,5-2 šálky mlieka, prípadne podľa potreby aj viac (ak ste vegani, tak môžete použiť mandľové alebo sójové mlieko)
  • lyžica cukru, prípadne medu alebo agávového sirupu
  • 2 kocky horkej čokolády
  • kokosová múčka
  • čerstvé ovocie – ja som použila maliny a banán

POSTUP:

  1. Ryžu zalejeme asi jednou šálkou mlieka a dáme variť.
  2. Keď mlieko vrie, tak stíšime plameň a varíme nezakryté, aby nám mlieko nevykypelo.
  3. Priebežne miešame a postupne prilievame zvyšok mlieka, aby nám ryža neprihorela.
  4. Varíme až kým nie je ryža mäkká.
  5. Pred koncom pridáme cukor/med/agávový sirup a čokoládu a premiešame, aby sa všetky suroviny spojili.
  6. Ryžovú kašu vypneme a naservírujeme do hlbšej misky.
  7. Posypeme kokosovou múčkou a ovocím podľa chuti. Mne tam skvele zapasovali maliny, keďže svojou kyslosťou výborne vyrovnajú sladkosť ryžovej kaše a samozrejme môj obľúbený banán.
  8. A už si len pochutíme na zdravých teplých raňajkách 🙂

Komentáre