Krupicová kaša s ovsenými vločkami

6.1. 2018 Lenka 1132x

Kto by ju od nemiloval? Už od detstva to bolo moje obľúbené jedlo. Presne si spomínam ako chutila, keď mi ju babička pripravovala počas letných prázdnin … jednoducho úžasne a nezabudnuteľne … s roztopeným masielkom a grankom … musím sa priznať, že granko som si tam ešte tajne prisypávala, keď sa nikto nepozeral 🙂 … a zostalo mi to doteraz, stále ju milujem … jediné čo sa zmenilo, že v obchodoch už nájdete viac druhov – nielen klasickú krupicu, ale aj špaldovú a určite aj iné, len som ich ešte všetky neobjavila.

Každý miluje krupicu na iný spôsob – či už tradične s grankom, s vanilkou a škoricou, jablkami alebo iným ovocím. Ja do krupice pridávam aj ovsené vločky, krásne tam zmäknú a sú skvelé na trávenie. Tak čo aj vám sa zbiehajú slinky? Tak šup na to, však dospeláci aj majú právo na návrat do detstva 🙂

INGREDIENCIE: (1 porcia)

  • 1 šálka mlieka
  • 7 lyžičiek krupice
  • asi 2 lyžice ovsených vločiek
  • lyžička cukru alebo iného sladidla
  • navrch maslo, granko, maliny, prípadne podľa chuti maliny

POSTUP:

  1. Do menšieho hrnca nalejeme mlieko a primiešame lyžičku cukru. Dáme hriať na sporák a keď vidíme, že mlieko začína vrieť, postupne prisypávame krupicu a zároveň miešame metličkou, aby sa neurobili hrudky, pridáme ovsené vločky a varíme, kým nedostaneme stredne hustú kašu alebo podľa toho, akú ju máte radi. Ak vám moc zhustla, tak prilejte trošku mlieka a nechajte chvíľu prevariť.
  2. Kašu prelejte do misky alebo polievkového taniera a hneď naň nakrájajte plátky masla, ktoré sa vám do minútky roztopia. Posypte grankom a dozdobte malinami.

Dobrú chuť 🙂

Komentáre