Krupicová kaša s ovsenými vločkami

6.1. 2018Lenka5226x

Kto by ju od nemiloval? Už od detstva to bolo moje obľúbené jedlo. Presne si spomínam ako chutila, keď mi ju babička pripravovala počas letných prázdnin … jednoducho úžasne a nezabudnuteľne … s roztopeným masielkom a grankom … musím sa priznať, že granko som si tam ešte tajne prisypávala, keď sa nikto nepozeral 🙂 … a zostalo mi to doteraz, stále ju milujem … jediné čo sa zmenilo, že v obchodoch už nájdete viac druhov – nielen klasickú krupicu, ale aj špaldovú a určite aj iné, len som ich ešte všetky neobjavila.

Každý miluje krupicu na iný spôsob – či už tradične s grankom, s vanilkou a škoricou, jablkami alebo iným ovocím. Ja do krupice pridávam aj ovsené vločky, krásne tam zmäknú a sú skvelé na trávenie. Tak čo aj vám sa zbiehajú slinky? Tak šup na to, však dospeláci aj majú právo na návrat do detstva 🙂

INGREDIENCIE: (1 porcia)

  • 1 šálka mlieka
  • 7 lyžičiek krupice
  • asi 2 lyžice ovsených vločiek
  • lyžička cukru alebo iného sladidla
  • navrch maslo, granko, maliny, prípadne podľa chuti maliny

POSTUP:

  1. Do menšieho hrnca nalejeme mlieko a primiešame lyžičku cukru. Dáme hriať na sporák a keď vidíme, že mlieko začína vrieť, postupne prisypávame krupicu a zároveň miešame metličkou, aby sa neurobili hrudky, pridáme ovsené vločky a varíme, kým nedostaneme stredne hustú kašu alebo podľa toho, akú ju máte radi. Ak vám moc zhustla, tak prilejte trošku mlieka a nechajte chvíľu prevariť.
  2. Kašu prelejte do misky alebo polievkového taniera a hneď naň nakrájajte plátky masla, ktoré sa vám do minútky roztopia. Posypte grankom a dozdobte malinami.

Dobrú chuť 🙂

Komentáre