Najlepšia medvedia polievka

8.4. 2019 Lenka 1162x

Tak teraz vám predstavím moju definitívne najobľúbenejšiu polievku … dokopy 5 ingrediencií, ak nerátam koreniny a je tak jednoduchá, že ju zvládne naozaj každý … no a tá chuť, proste mňam … jediné, čo ma mrzí, že sezóna medvedieho cesnaku trvá tak krátko a nemôžem si ju uvariť hocikedy dostanem chuť … ale však to zas až tak nevadí, počkám si do ďalšej jari a v lete si zas budem vychutnávať sezónu malín a iných sladkých dobrôt, ktorých sa takisto neviem nabažiť 🙂 … no ale teraz sa idem scensnakovať, kým je ešte sezóna 🙂 … aj vy ho milujete? čo najčastejšie z neho robíte?

INGREDIENCIE (2 porcie):

  • 7 stredne veľkých zemiakov
  • 2 lyžice masla + 1 lyžica na sparenie cesnaku
  • ½ jarnej cibuľky
  • 25-30 listov čerstvého medvedieho cesnaku
  • 800 ml vody
  • 2 lyžice smotany na varenie alebo šľahanie (kľudne môžete vynechať)
  • soľ
  • korenie

POSTUP:

  1. Zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky a jarnú cibuľku nakrájame nadrobno.
  2. V hrnci na 2 lyžiciach masla speníme dosklovita jarnú cibuľku, pridáme nakrájané zemiaky a zalejeme vodou, osolíme a varíme domäkka.
  3. Keď sú zemiaky uvarené, tak si v menšom hrnci roztopíme lyžicu masla, pridáme na menšie kusy nakrájaný medvedí cesnak a asi minútku sparíme. Sparený cesnak pridáme k uvareným zemiakom a varíme ešte asi 3 minútky. Odstavíme a najemno rozmixujeme v mixéri, ja som mixovala v našom smoothovači, takže polievka bola úplne jemnučká. 
  4. Polievku nalejeme naspäť do hrnca, osolíme a okoreníme podľa chuti. Na záver môžeme pridať smotanu a krátko prevaríme. A hotovo 🙂 Môžete podávať s chlebovými krutónikmi, čerstvým nakrájaným medvedím cesnakom a kvapkou olivového oleja.
Komentáre