Ak máte radi rôznorodosť, tak určite vyskúšajte tieto jemnučké čoko-orechové košíčky … ak ich naplníte dvomi rôznymi krémami, tak máte rovno 2 druhy koláčikov a na sviatočnom stole to bude vyzerať krásne … ja vám ponúkam dva moje obľúbené krémy: mascarpone-tvaroh poliaty karamelovým topingom a druhý je čoko-orechový mousse preliaty horkou čokoládou a ozdobený mandľami … ja som čoko-maniak, tak vám asi nemusím hovoriť, ktorý je môj favorit 🙂
Koláčiky vám vydržia asi týždeň, tak pečenie si naplánujte tak 2 dni pred štedrým dňom a budú úplne ideálne, čerstvé, ale zároveň krásne zmäknú pod krémom 🙂
INGREDIENCIE: (asi 27 ks)
Košíčky:
Čoko-orechový mousse (vydá asi na 12 košíčkov)
Tvaroh-mascarpone: (vydá asi na 15 košíčkov)
Karamelový toping:
POSTUP:
Čoko-orechový mousse: Čokoládu roztopíme, šlahačku vyšľaháme – a tesne pred vyšľahaním dotuha pridáme mascarpone. Na konci zašľaháme roztopenú čokoládu a orechy.
Tvaroh-mascarpone: Šľahačku vyšlaháme a tesne pred vyšľahaním pridáme mascarpone a tvaroh – dochutíme vanillkovým a práškovým cukrom a na záver zamiešame mandľovú múku – tú môžete aj kľudne vynechať, ale krém vám bude lepšie držať.
Karamelový toping: Smotanu zohrejeme v menšom hrnci a po zohriatí pridáme ostatné ingrediencie a miešame, kým sa cukor nerozpustí a všetky ingrediencie sa nespoja do jednoliatej lesklej tekutej hmoty asi 10 minút.. Najlepšie je použil toping hneď, lebo státím tuhne – do tekutej konzistencie ho dostanete naspäť zahrievaním a pridaním trošku smotany. Môžete si ho uskladniť v dóze, ak ho neminiete celý alebo z neho vyrobiť karamelové bonbóny.