Jedno z prvých jedál z medvedieho cesnaku, ktoré som kedy ochutnala bola krémová polievka z medvedieho cesnaku a zemiakov … vtedy som si medvedí cesnak zamilovala – na prvé ochutnanie … zdá sa až neuveriteľné, že to bolo iba pred rokom a odvtedy ho milujem 🙂 … a tak teraz, keď je na Liptove “medvedia” sezóna v plnom prúde, tak bolo jasné, že medvedia polievka musí byť 🙂 … rozmýšľala som čo by som do nej dala a urobila ju ešte zaujímavejšou a zdravšou, tak som použila kombináciu rôznych zelených surovín – cukety, lebo je chuťovo nevýrazná, ale diétnejšia ako zemiaky a hrášok, lebo je sladučký a príjemne zjemní výraznú cesnakovú chuť … a nebolo ju treba ani dochucovať, lebo všetky ingredience spolu perfektne hrajú … ale ak naopak chcete chuťovo výraznú cesnakovú chuť, tak odporúčam nepoužiť hrášok alebo len fakt máličko pre krásnu farbu … tak čo, aj vy ste na ňu dostali chuť? Trošku sa ochladilo, tak sa treba zahriať a táto polievočka je na to ako stvorená 🙂
INGREDIENCIE (1 porcia):
POSTUP:
Dobrú chuť 🙂