Tento rok sme sa rozhodli vianočný stôl trošku ozvláštniť a začali sme hneď pri prvom chode – opekancoch. Namiesto tradičných orechových, makových alebo bryndzových sme si tento rok pripravili bobáľky s vanilkovo-makovým krémom a malinovým prelivom. A musím povedať, že všetci boli veľmi milo prekvapení ako sa dajú opekance povýšiť na ešte vyššiu úroveň 🙂
Tak trošku netradičné opekance sú vynikajúce nielen k sviatočnému stolu, ale kľudne aj ako sladký dezert, raňajky alebo len tak 🙂 … kombinácia maku, vanilky a kyslých malín je vynikajúcim kontrastom všetkých chutí a myslím, že každý si tam nájde to svoje. Vyskúšajte, budete ľutovať, že ste ich v tejto kombinácii neskúsili už skôr 🙂
INGREDIENCIE: (asi 8 porcií)
Opekance – robila ich moja mamina, takže presný receptík vám nepoviem, ale na internete nájdete kopu receptov
Vanilkový krém:
Malinový preliv:
POSTUP: