Priznám sa kedysi som moc nátierky nemusela … nejak sa mi vždy spájali s tými menej chutnými – napr. rybacou, čo nám dávali v škole prírode na raňajky … a keďže nie som ani veľmi fanúšik rasce, takže ani ku chlebíku som nemala veľmi pozitívny vzťah … no zlom nastal vtedy, keď som si začala piecť vlastný kváskový chlebík, bez rasce samozrejme 🙂 … vtedy som začala viac experimentovať s nátierkami … však taký chlebík si zaslúži niečo špeciálne, aj keď aj obyčajné maslo má niečo do seba 🙂 … no a v lete, keď je zelenina naozaj čerstvá si to doslova pýta nejakú chutnú nátierku … medzi moje najobľúbenejšie patrí avokádová, vajíčková, bryndzová (ako inak), tuniaková a táto medvedia, ktorá je tak trochu skombinovaná s vajíčkovou 🙂 … aby som jej dodala ľahkosť, tak som namiesto masla použila domáci smotanový syr, ktorý sa pripravuje veľmi jednoducho a chutí neskutočne … je aj super variabilný, lebo ak nepridáte soľ, môžete ho využiť aj do dezertov namiesto iných krémových syrov typu ricotta alebo philadelphia … recept som našla v časopise Dobré jedlo a odvtedy mám doma stále zásoby smotanového jogurtu a kyslej smotany, však človek nikdy nevie, kedy naň zas dostane chuť … no a posledná ingrediencia, ktorú zaraďujem medzi svoje najobľúbenejšie je medvedí cesnak … toho sa proste neviem nabažiť, takže nátierka z neho proste musí byť :-)… a tu máte výsledok kombinovania a skúšania 🙂
INGREDIENCIE:
POSTUP: