Milujem cestoviny na tisíce spôsobov a najradšej by som ich jedla od rána do večera, ale predsa len cestoviny sú také trošku kalorickejšie jedlo a keďže im neviem odolať, tak sem tam sa niečo nalepí kde tade na zadok, či stehná, takže tak trošku sa musím obmedzovať 🙂 … no a tak som sa inšpirovala vegánskymi receptmi a objavila túto super alternatívu bezlepkových cestovín … cuketa je naozaj veľmi vďačná … skvele chutí v koláčoch, šalátoch, grilovaná, plnená, ale aj ako skvelá náhrada klasických cestovín, stačí ich len dochutiť obľúbenou omáčkou 🙂 … v mojom prípade to nebola omáčka, ale tak trošku som podvádzala a použila suroviny, ktoré som už mala hotové … pesto od leta, paradajky z trhu a tuniak ten proste musím mať stále poruke … no a tak vznikli tieto cestoviny … vynikajúca alternatíva zdravej večere alebo kľudne aj obedu … tak čo dali by ste si? … a teraz konečne úplne bez výčitiek 🙂
Mimochodom pesto, tuniak a paradajky vynikajúco chutia aj s klasickými cestovinami 🙂
INGREDIENCIE:
POSTUP: